Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το ανύπαρκτο έργο του θα βάλει στα γραφεία που ζήτησε ο πρόεδρος κ. Παν. Παππάς???

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων και εκπρόσωπος του Δήμου Ζίτσας κ. Παν. Παππάς ζήτησε από το Δήμο Ζίτσας γραφεία και γραμματείς. 
Λες και τα γραφεία με τις γραμματείς έλειπαν τόσο καιρό και δεν παρουσίασε ούτε μια σταγόνα έργου για την προστασία του πολύπαθου και μολυσμένου Καλαμά!

Και σε διατεταγμένη υπηρεσία η μνημονιακή δημοτική αρχή Δήμου Ζίτσας, αφού πρώτα “μεθόδευσε” με το ευτελές 1,7% το ξεπούλημα του δημοτικού πλούτου στον Κασιδιάρη, ήρθε χθες στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από 2,5 χρόνια περιβαλλοντικής αδράνειας, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στους διαχρονικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για το ποτάμιο οικοσύστημα του Καλαμά να... "δώσει" γραφεία και γραμματείς!!! Στο σύνδεσμο που με τη διπλή ψήφο του προέδρου του και εκπροσώπου του Δήμου Ζίτσας είπε ΝΑΙ στην ΤΕΡΝΑ για το φράγμα στον Καλαμά όπου δεν διασφαλίζονται στοιχειώδεις όροι.
Δυστυχώς, οι περιβαλλοντικοί... "αγώνες" του προέδρου του Συνδέσμου Παρακαλαμίων Δήμων κ. Παναγιώτη Παππά, εξαντλούνται στη διεκδίκηση του αυτονόητου. Αλλά μιας και ο ίδιος χθες βάπτισε το αυτονόητο, ως... "αίτημα" και... "διεδίκηση", καλό θα ήταν να αναρωτηθεί η δημοτική
αρχή, μήπως και πάσχει από το σύνδρομο του αυτοδιοικητικού υπαρξισμού.
Για να 'χουμε καλό ερώτημα από ποιον τα διεκδικούν; Μήπως από τον εαυτό τους; Από τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση που δουλικά υπηρετούν, έχουν να διεκδικήσουν τίποτα; Ή μήπως είναι ανάξιοι σχολιασμού και απλά επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο μιας ανίκανης δημοτικής
ηγεσίας που δεν επικοινωνεί ούτε καν στοιχειωδώς με την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες και οι φορείς που δρουν από κοινού με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένας φραγμός στους βιομηχάνους - ρυπαντές του Καλαμά.
Αυτό που κάνει σήμερα η δημοτική αρχή Ζίτσας δεν είναι απλά αδιαφορία ή αποπροσανατολισμός αλλά εγκληματική πολιτική αμέλεια. 
Το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης.
 
Όχι για γραφεία και ιδιαιτέρες αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.




 
Το φράγμα στον Καλαμά και η 14η Μαρτίου


Και εδώ…. 
 

1 σχόλιο: